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REFERENCE: 

 [*1]  4041A(a) M ultiemployer Termination.  Termination 

OPINION: 

 This is in reference to your notice concerning the merger of the * * * Pension Fund, a multiemployer plan covered

under Title IV of the Employee Retirement Income Security Act of 1974, as amended ("ERISA") into the * * * * * *

Annuity Fund, a multiemployer plan that is not covered under T itle IV.  The former plan is a defined benefit plan, which

you state has sufficient assets to satisfy nonforfeitable benefits under the plan.  The latter is an individual account plan.

The Pension Benefit Guaranty Corporation (the "PBGC") has determined that the merger of the defined benefit plan into

the individual account plan constitutes a termination of the defined benefit plan under section 4041A(a) of ERISA.

Accordingly, participants' nonforfeitable benefits under the defined benefit plan must be provided  in accordance with

Title IV . 

Under ERISA, the assets of a terminated multiemployer plan covered under  Title IV may be d istributed  in full

satisfaction of all nonforfeitable benefits under the plan as of the date of plan termination.  PBGC authorization of a

distribution is not required, if the rules and procedures outlined below are followed.  [*2]  

Each participant must receive his or her benefit in the form of an annuity unless the participant elects, in writing,

another form of distribution provided by the plan.  A participant may be offered additional forms of distribution (e.g.,

lump sum payment of the commuted value of the annuity or transfer of such value to an individual account plan)

permitted by the plan document.  When a participant is afforded the opportunity to elect alternative forms of distribution,

he or she must be advised of the estimated amounts of the annuity and of the alternative forms of distribution, and that

PBGC will not guarantee the benefit payable in an alternative form. 

 A participant need not be offered an annuity option if the value of his or her benefit does not exceed $1750.  Even

if a participant is not required to be offered  an annuity under the above rules, in a case where the plan termination is

effected by the conversion of the plan into a defined contribution plan, a participant must nevertheless be given the option

of receiving his or her nonforfeitable benefit in a lump sum; the participant cannot be required to have his or her benefits

transferred to the individual account plan.  [*3]  

Finally, we request that if a distribution in made in full satisfaction of all nonforfeitable benefits under the Plan, that

the PBG C be notified, within 60 days thereafter, of the date of the distribution.  Please send such notification to the

Division of Case Classification and Control, Office of Program Operations (542), Pension Benefits Guaranty

Corporation, 2020 K Street, N.W., Washington, D.C. 20006.  This notification will enable the PBGC to remove the Plan

from the PB GC-1 and premium billing mailing list. 

I hope this information is of assistance . 

Henry Rose 

General Counsel 
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