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OPINION: 

 This is in response to your letter to * * * of this Office .  You asked what methods were available to the United

Steelworkers of America (the "Union") to challenge the  agreement between the Pension Benefit Guaranty Corporation

(the "PBGC") and * * * Company setting the termination date of the * * * Company Pension Plan for Hourly Rated

Employees (the "Plan").  The PBG C Regulation on Administrative Review of Agency Decisions, 29 C.F.R. §  2618, does

not provide for review of an agreement between the PBGC and a plan administrator regarding a plan termination date.

The PBG C will review informally, upon request, determinations that are not subject to 29 C.F.R. §  2618, when the

PBGC determines that such a review is appropriate. 

The Plan was terminated as of October 24 , 1979, pursuant to  an agreement between the PB GC and the * * *

Company (the "Company").  The decision to use October 24, 1979, as the date of plan termination was based upon the

terms of the Plan and case law.  The first sentence of Article 10.3 of the Plan provides for termination of the Plan by the

Company at any time, subject to the consent [*2]  of the Union.  The second sentence of Article 10.3 states that in the

event of "dissolution, merger, consolidation or reorganization of the Company," the Plan will terminate.  Thus, according

to the terms of the Plan, there are two ways it could terminate: 1) at the option of the Company with Union consent; or

2) automatically in the case of dissolution, merger, consolidation or reorganization.  When the assets of the Company

were assigned for the benefit of creditors on October 24, 1979, this constituted a dissolution and the Plan terminated by

its own terms on that date. 

 This determination is consistent with PBG C v. Heppenstall Company, No. 79-2224 (3d Cir. 1980), in which the

Court said that a plan termination date is acceptable if 1) plan participants had no justifiable expectation of additional

accrual of benefits under the plan after the proposed termination date; and 2) plan participants had reasonable notice that

the plan was terminating. 

In this case, the plan participants had no justifiable exception of benefit accrual and had constructive notice of plan

termination perhaps as early as August 31, 1979, when the company ceased operations, but certainly no later than [*3]

October 24, 1979, the date the assets of the Company were assigned for the benefit of creditors.  Thus, the October 24,

1979, termination date satisfies the  criteria set out in the H eppenstall decision. 

I hope this answers your inquiry.  If we can be of further assistance please  let us know. 

Henry Rose 

General Counsel 
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