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REFERENCE: 

 [*1]  4021(a) Plans Covered.  Requirements of Coverage

4021(b)(5) Plans Covered.  Employee Contributed Plans

4044(d) Allocation of Assets.  Distribution of Residual Assets 

OPINION: 

 This is in response to your recent letter to me concerning the * * * Pension Plan (the "Plan").  You stated that any

assets of the Plan which are in excess of the amount necessary to pay Plan benefits guaranteed under Title IV of the

Employee Retirement Income Security Act of 1974 ("ERISA"), 29 U.S.C. §  1301 et seq. (1976) (amended by Pub. L.

No. 96-364 (1980)), and which are not attributable to  contributions made by Plan participants, should be returned to the

Plan sponsor, the * * * Company * * *.  We believe, however, that such assets should be distributed to Plan participants.

As I understand the facts, the Plan is funded pursuant to Group Annuity Contract No. GA102 (the "Contract") issued

by the Massachusetts Mutual Life Insurance Company ("Massachusetts Mutual") to * * *.  The contract was effective

in 1946 and was most recently amended in 1965. 

A separate Plan document (the "Plan Document") was promulgated by * * * for the purpose of compliance with

requirements imposed by ERISA on ongoing plans.  The [*2]  Plan Document was not executed until December 1978

and has never been executed or approved by M assachusetts M utual.  * * * executed the Plan Document approximately

three months after the cessation of production at the * * * plant and the layoff of all but one Plan participant.  On

December 21, 1979, a  Notice of Intent to Terminate was filed with the  PBGC by * * *. 

Article IX, Section 15 of the Contract provides: 

On each anniversary of this Contract the Insurance Company will ascertain and apportion to this Contract its share

of the divisible surplus, if any, declared by the directors of the Insurance Company as applicable to contracts of this class.

Any such share of the divisible surplus apportioned to this Contract will be applied towards the payment of premiums

hereon.  If any such share of the divisible surplus exceeds the Employer's share of the aggregate premium paid during

the preceding Contract Year, an amount equivalent to such excess will be applied by the Employer for the  sole benefit

of the employees, without obligation on the part of the Insurance Company to see to any such application. 

This provision precludes a reversion of excess Plan assets to the employer. 

Section [*3]  15.02 of the Plan Document states, inter alia, that "excess assets may be refunded to the Employer if

attributable to actuarial error." However, Section 1.14 of the Plan Document refers to the Contract, as amended in 1965,

as the "most recent prior complete restatement of the Plan." Thus, it is clear that the Plan as originally promulgated was

embodied in the Contract and that the Contract may not be modified by absent the consent of Massachusetts Mutual. 

Section 15.02 of the Plan document is inconsistent with Article IX, Section 15 of the Contract, and thus cannot be

given effect.  Accordingly, the Plan does not provide for  a reversion to the employer of excess assets. 

This determination is subject to reconsideration under the PBGC administrative review regulation (the "Regulation"),

a copy of which is enclosed, as a determination with respect to allocation of assets.  29 C.F.R. §  2618.1(b)(4).  You may

seek reconsideration by following the procedure set forth in Subpart C of the Regulation. 

The PBGC has not yet been able to determine whether the value of the Plan's assets upon the date of Plan

termination exceeded the value of its guaranteed benefits on that date.  Accordingly,  [*4]  we welcome the offer made

in your letter "to authorize the re lease by Massachusetts Mutual to you of any information you seek in connection with

the Plan." * * * PBGC Case Officer, will advise you of the data required for the PBGC's determination as to sufficiency.

I note that you have raised two questions as to Title IV coverage of the Plan, i.e., with respect to tax qualification

of the Plan and with respect to the existence of a Plan provision for employer contributions.  You indicated that "[n]o



letter of determination has been sought [from] or issued" by the Internal Revenue Service.  However, in Paragraph 18

of the Notice of Intent to T erminate you stated, following a reference to the nonexistence of a  determination letter: 

 [I]t is the opinion of counsel that the plan, as amended to conform to ERISA, satisfied all of the requirements for

qualification imposed by Sec. 401(a) of the Internal Revenue Code. 

It thus appears that the P lan is covered  under Section 4021(a) of ERISA, 29  U.S.C. §  1321(a). 

You also noted that no employer contributions may have been made since the date of enactment of ERISA.  If so,

this would  not, as you apparently believe, serve to exclude the [*5]  Plan from coverage pursuant to Section 4021(b)(5)

of ERISA, 29 U.S.C. §  1321(b)(5).  It is clear that the Plan at all times has provided for employer contributions

notwithstanding any failure to make such contributions (see Contract, Article VI; Plan Document, Article XII). 

I hope I have been of assistance.  If you have any further questions, please contact the attorney assigned to this

matter, * * * at (202) 254-3010. 

Henry Rose 

General Counsel 
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