
Pension Benefit Guaranty Corporation 
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July 14, 1975 

REFERENCE: 

 [*1]  4043(b)(8) Reportable Events.  Mergers, Consolidations & other T ransfers of Plan Assets 

OPINION: 

 This is in response to your letter of June 11, 1975, concerning the proposed merger of the * * * 

As I understand the pertinent facts, the * * * Corporation proposes to merge into itself * * * * * * its wholly-owned

subsidiary and, upon the effectiveness of this merger, merge the * * * Plan into the * * * * * * All assets and obligations

of the * * * Plan will be transferred to the * * * Plan and all participants in the * * * Plan will become participants in the

* * * Plan.  You indicated that the merger of the * * * Plan into the Plan will be in compliance with Section 208 of the

Employee Retirement Income Security Act of 1974 (the "Act").  Because the trustee of the * * * Plan ind icated that it

will not transfer the * * * Plan's assets to the trustee of the * * * Plan until this Corporation has approved  the merger and

transfer, you asked for confirmation of your opinion that such PB GC approval is not required under the Act. 

PBGC approval is not required before the proposed merger and transfer may be effected.  As you noted, however,

the facts you described do  constitute a "reportable event"  [*2]  as decribed in Section 4043(b)(8) of the Act and must

be reported to this Corporation as required by Section 4043(a) of the Act.  This notice of a reportable event should be

sent to * * * * * * and  should  contain the following information: 

(1) Copy of * * * Plan and trust agreement with amendments; 

(2) Copy of * * * Plan and trust agreement with amendment; 

(3) * * * Plan balance sheet; and 

(4) * * * Plan balance sheet. 

 If you have any questions concerning the reportable events filing procedures, you should contact * * * at * * * 

If I can be of any further assistance, please feel free to  contact me. 

Henry Rose 

General Counsel 
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