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November 13, 1974 

REFERENCE: 

 [*1]  4021(a) Plans Covered.  Requirements of Coverage 

OPINION: 

 Your letter of October 7, 1974, was referred to the Pension Benefit Guaranty Corporation by the Minneapolis,

Minnesota, area office of the Labor-Management Services Administration. 

In general you wished to know whether a plan which has been ruled by the Internal Revenue Service to be tax

qualified, and which provides a participant at age 65 with a retirement benefit equal to 15  percent of his highest 3  years

average annual wage is covered by the plan termination insurance program established by the Employee Retirement

Income Security Act of 1974. 

Section 4021 of the Act provides mandatory coverage of defined benefit pension plans which have been ruled to

be tax qualified by the Internal Revenue Service.  Therefore, the plan described in your letter is covered by the plan

termination insurance program. 

We hope this will be of assistance and apologize for the delay in our response. 

Steven E. Schanes 

Acting Executive Director 
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